U ontvangt maximaal 4 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.
Blonk Consultants heeft voor de Nederlandse fruitsector een carbon footprint tool ontwikkeld. De tool geeft fruittelers inzicht in de totale carbon footprint van zijn fruit en de bijdrage van de verschillende aspecten […]
Blonk Consultants heeft de milieu-impact van de 3-weekse Vega Favorieten campagne berekend. Hiermee maken we inzichtelijk hoeveel CO2-reductie zo’n publiekscampagne nu daadwerkelijk oplevert.
Heb je gehoord over milieu-footprinting of Life Cycle Assessment (LCA)? Wil je hier meer over weten – of je kennis weer eens opfrissen? Wil jij je organisatie future-proof maken, en aan de […]
Albert Heijn, Unilever en de Nationale Postcode Loterij slaan in 2020 voor de zevende keer de handen ineen om heel Nederland bewuster te laten eten. Blonk Consultants berekent de milieu-impact van de […]
Wil jij internationale bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties ondersteunen om de voedselketen te verduurzamen? We breiden ons team weer uit en hebben verschillende vacatures.
ProAgros heeft Blonk Consultants gevraagd een milieu footprint op te stellen van soja geteeld door een Braziliaanse soja producentengroep die gecertificeerd zijn volgens het Sustainable Farming Assurance Program (SFAP). De carbon footprint […]
Op 20 juli 2020 zijn de resultaten van de ‘HortiFootprint Category Rules’ (HFCR) gepresenteerd. De footprint-richtlijnen zijn nu beschikbaar voor de sector. Blonk Consultants was onderdeel van het project team, en heeft […]
De productie en consumptie van voedingsmiddelen hebben een impact op het milieu, denk aan klimaatverandering, watergebruik en landgebruik. Consumentenbewustzijn ten aanzien van duurzaamheid en voedsel groeit. Echter, het is nog steeds moeilijk […]
Het Blonk Consultants team is weer uitgebreid. Twee nieuwe collega’s zijn de afgelopen maand gestart – uiteraard vanuit huis in deze tijd van Corona. Davide Lucherini als consultant en David Wichmann is […]
Ons huidig eetpatroon heeft een negatieve impact op het klimaat en de planeet. Zeewier kan in dit opzicht een veelbelovend ingredient zijn, omdat het geen aanvullende nutrienten of water nodig heeft om te groeien. Binnen het ProSeaWeed programma wordt onderzocht of zeewier een gezonde en duurzame voedselbron voor mens en dier is.
Ons team is recent weer een nieuwe collega rijker. Met veel plezier stellen we Björn Kok aan u voor, die 16 maart aan de slag is gegaan als consultant. Vanwege de corona-crisis vanuit huis uiteraard.
Het milieuprofiel van suiker uit suikerbieten en suikerriet is een veel besproken onderwerp. Daarom hebben we de milieuprestaties van suiker onderzocht voor Suiker Unie door middel van een vergelijkende Levenscyclusanalyse (LCA).