Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

01/04/2020
Björn Kok

Nieuwe collega: Björn Kok

Ons team is recent weer een nieuwe collega rijker. Met veel plezier stellen we Björn Kok aan u voor, die 16 maart aan de slag is gegaan als consultant. Vanwege de corona-crisis vanuit huis uiteraard.
05/03/2020

Uitbreiding van ons team: ontmoet Laura

In februari is Laura Wolf gestart als Sales consultant. We zijn erg blij dat Laura Wolf ons team verstrekt.
20/02/2020

Milieuprestaties van bietsuiker van Suiker Unie

Het milieuprofiel van suiker uit suikerbieten en suikerriet is een veel besproken onderwerp. Daarom hebben we de milieuprestaties van suiker onderzocht voor Suiker Unie door middel van een vergelijkende Levenscyclusanalyse (LCA).
31/01/2020

Workshop Beter (w)eten?!

Hoe maken we ons voedselsysteem gezonder, voor onszelf én de planeet? Met onze workshop ‘Beter (w)eten!?’ gaan we samen op onderzoek uit.
20/01/2020

CO2-besparing ‘Doe Maar Lekker Vegetarisch’ actie

Voor Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever hebben wij de CO2-besparing van de ‘Doe Maar Lekker Vegetarisch’ actie berekend.
18/12/2019

Ontmoet onze nieuwe collega Lisanne

In november is onze nieuwe collega Lisanne gestart bij Blonk Consultants. Met veel plezier stellen we Lisanne aan u voor.
16/12/2019

Team Blonk Consultants zoekt nieuwe collega’s!

Wil jij internationale bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties ondersteunen om de voedselketen te verduurzamen? Ons ambitieuze team is opzoek naar een Consultant Sustainability, een Senior Consultant Sustainability en een Commercieel Medewerker Duurzaamheid.
31/10/2019

Doe maar lekker vegetarisch

Voor de campagne ‘Doe maar lekker vegetarisch’ van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever berekenen wij de milieu-impact.
01/08/2019
koeien

Inzicht in de link tussen zuivel- en rundvleesproductie en de invloed op een gezond en duurzaam dieet

Afgelopen maanden heeft Laura van de Kar met Optimeal gewerkt om op zoek te gaan naar een duurzaam, gezond én haalbaar dieet voor de EU. De specifieke focus was de invloed van […]
23/05/2019
Feed PEFCR first to be approved by the European Commission

Update GFLI Database diervoederproductie

LCA Feed database update beschikbaar
30/04/2019

Ontwikkeling van een levenscyclusanalyse (LCA) standaard voor de ‘growing media’ sector in Europa

Growing Media Europe wil aan de hoogste milieu-standaarden voldoen en ontwikkelt daarom een levenscyclusanalyse (LCA)-standaard voor de Europese sector.
15/04/2019

Training – Footprinting in de dierlijke productiesector

Op 14 mei 2019 organiseren we een training ‘Footprinting in de dierlijke productiesector’. Deze training is de perfecte start om meer te leren over carbon en milieu footprinting in deze sector.
11/04/2019
Caroline en Rishi

Mogen we aan u voorstellen… Onze nieuwe collega’s!

In de afgelopen twee maanden zijn Rishi Sukul en Caroline te Pas gestart bij Blonk Consultants. Rishi als softwareontwikkelaar en Caroline als consultant.
11/04/2019
koeien

Blog: Het Nederlandse klimaatbeleid moet de blik verbreden

Het klimaatbeleid heeft, zoals het nu wordt ingevuld, een te smalle benadering en dat leidt op zijn minst tot gemiste kansen. Hierbij concentreren we ons op de productie en consumptie van voedsel, […]
11/04/2019

LCA diervoeder databases: wat zijn de verschillen?

Inmiddels bestaan er diverse LCA-databases op het gebied van diervoederingrediënten. Regelmatig ontvangen wij vragen van bedrijven, brancheorganisaties en andere organisaties wat nu precies de verschillen zijn tussen deze databases. Graag delen we […]
10/04/2019

Carbon footprint Nature’s Pride

Afgelopen jaar heeft Blonk Consultants een CO2 nulmeting (carbon footprint) voor Nature’s Pride uitgevoerd. Nature’s Pride is een Nederlands bedrijf en leverancier van 230 verschillende groente en fruitsoorten uit 59 verschillende landen.