Team Blonk verwelkomt Marjolein en Daniele

Team Blonk verwelkomt Marjolein en Daniele

Ontmoet onze nieuwe collega’s

Ons team blijft uitbreiden met mensen die gemotiveerd zijn om de wereld duurzamer en gezonder te maken. Afgelopen maand zijn Marjolein en Daniele bij Blonk gestart. Marjolein als officemanager en Daniele als specialist binnen het Data & Model team. We zijn erg blij dat zij ons team versterken.

Marjolein Jonges

Office manager


Opgroeiend in Zuid-Afrika was ik altijd omringd door adembenemende landschappen en een verscheidenheid aan dieren, die ik in hun natuurlijke habitat mocht ontmoeten. Van jongs af aan wist ik dat ik een rol, klein of groot, wilde spelen in natuurbehoud. Nu ik werkzaam ben bij Blonk heb ik de kans om mijn steentje bij te dragen om de wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken. Voordat ik bij Blonk begon heb ik voor diverse internationale bedrijven in Nederland en Zuid-Afrika gewerkt. In Zuid-Afrika heb ik ook mijn studie in Business en Marketing Management voltooid.

In mijn vrije tijd ga ik graag kamperen met mijn gezin, daarnaast hou ik van wandelen in de natuur, bakken en fotografie.

Ik ben erg blij om deel uit te maken van een team dat werkt aan de uitdaging om een duurzamere en gezondere samenleving te creëren, zodat we een gezonde planeet voor onze kinderen kunnen achter te laten.

Daniele Castellana

Model & Data Specialist


De weg die mij uiteindelijk naar Blonk heeft geleid is misschien niet de meest voor de hand liggende, vooral in vergelijking met veel van mijn collega’s. Zeer gemotiveerd om de basiswetten van de natuur te begrijpen schreef ik mij in voor de bachelor Natuurkunde, waarna ik mijn studie vervolgde met een master in Theoretische Natuurkunde aan de Sapienza University in Rome. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in issues gerelateerd aan klimaatverandering, en ik realiseerde me dat een PhD in Climate Physics de perfecte combinatie was van mijn persoonlijke interesse en mijn academische achtergrond. Daarom verhuisde ik naar Utrecht, waar ik afgelopen oktober mijn PhD heb afgerond, met een thesis over extreme gebeurtenissen in de Atlantische Oceaan circulatie.

Ik vond het erg leuk om onderzoek te doen en deel uit te maken van een grote internationale community van klimaat- en milieuwetenschappers. Tegelijkertijd besefte ik dat het abstracte academische onderzoek mij op de langere termijn geen voldoening zou gaan geven. De laatste jaren ben ik me steeds meer bewust geworden van de huidige klimaat- en milieucrisis en ik geloof dat de samenleving direct actie nodig heeft om deze uitdagingen aan te gaan. Dit sterkt mijn motivatie om mijn professionele vaardigheden in te zetten in een context die direct bijdraagt aan de samenleving. In het bijzonder ben ik er van overtuigd dat het verbeteren van ons voedselsysteem een cruciale hefboom is om klimaatverandering aan te pakken, zowel in klimaatmitigatie als -adaptatie.

Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van Team Blonk, en bij te dragen aan hun inspanningen om duurzaamheid van landbouw, dierlijke productiesystemen en voeding te verbeteren. Modelleren en het kwantificeren van echte problemen vind ik erg leuk. Dit is ook precies wat ik ga doen als Model & Data Specialist. Naast mijn werk, lees en kook ik graag en maak ik lange wandelingen met vrienden.