Welkom aan boord Marcelo en Simone!

Welkom aan boord Marcelo en Simone!

Team Blonk blijft uitbreiden

Het team van Blonk blijft uitbreiden. Begin dit jaar hebben we weer twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Marcelo is geen onbekende voor Blonk, enkele jaren geleden werkte hij als wetenschappelijk modelontwikkelaar bij ons. We zijn erg blij dat hij terug is, dit keer als Business Unit Manager van Blonk Sustainability Tools. Simone werkt als consultant. Met veel plezier introduceren we Marcelo en Simone.

Marcelo Tyszler

Business Unit Manager - Blonk Sustainability Tools

“Translating complex problems into feasible solutions”

Mijn passie ligt bij het vertalen van complexe problemen naar haalbare oplossingen en toepassingen. Hierbij combineer ik graag mijn wetenschappelijke, technische en management achtergrond. Ik ga op zoek naar het punt waar mensen met excellente technische vaardigheden meer wetenschappelijke diepgang en begrip van (bedrijfs)beslissingsruimte zoeken, en waar toegepaste wetenschappers, beleidsmakers en beslissers juist de technische vaardigheden missen om hun ideeën en plannen te implementeren.

Mijn ervaring en expertise liggen bij economische en wiskundige modellering, optimalisatieproblemen, machine learning en (econometrische) analyses van kleine en grote datasets, in zowel onderzoek als survey design. Deze meer technische achtergrond combineer ik met mijn ervaring in projectmanagement en team coördinatie.
Tijdens mijn carrière heb ik altijd gewerkt aan maatschappelijke vraagstukken. Ik ben geboren en opgegroeid in Brazilië, waar ik heb gestudeerd en gewerkt in management en economie gericht op de overheid en derde sector organisaties, met 6 maanden aan Harvard. In 2006 ben ik verhuisd naar Nederland om een PhD in Economie te volgen. Na het behalen van mijn PhD heb ik de afgelopen 9 jaar gewerkt in toegepaste wetenschap in de agri-food sector, vanuit zowel een milieu als sociaal-economisch perspectief.

Van 2012 tot 2015 heb ik bij Blonk gewerkt als wetenschappelijk modelontwikkelaar, daarna ben ik tot 2020 bij KIT Royal Tropical Institute als Monitoring, Evaluatie en Learning expert aan de slag gegaan. Hier ben ik ook een aantal jaren als Impact Team Coordinator werkzaam geweest. Sinds januari 2021 ben ik terug bij Blonk, als Business Unit Manager van Blonk Sustainability Tools, een uitdaging die ik heel graag aanga! Als manager streef ik ernaar om het beste in anderen naar boven te halen, en aanmoedigend en inspirerend te zijn.

Mijn vrije tijd besteed ik met mijn vrouw en onze twee kinderen, ik ga graag hardlopen, fietsen en wandelen in de natuur.

Simone Hesseling

Consultant Sustainability


Since a few weeks I have started working at Blonk Consultants. So far, I feel the content I work on is a great match to what I pursue in a job today and in life in general. In this message, I take the opportunity to introduce myself to you. Next to sharing previous experiences, I prefer to share my thoughts on my on-lasting journey towards a sustainable society.

My name is Simone, and I have been exploring many angles of what constitutes a global, sustainable society. I am educated as an industrial design engineer (University of Twente), which accounts for an education that encompasses technology, production and design.
During my studies I soon discovered, that for a society to evolve into new, sustainable forms, technology is only one of the ways to move forward. As I grew through my studies, I explored the realms of architectural, urban development (Budapest University of Technology and Economics); the extent to which biomimicry or biomimetics might provide solutions, and I performed research into the success of women in science, technology, engineering and mathematics. Understanding socio-psychological ingredients of an increasingly emancipated society might also open doors for understanding society’s growth towards sustainable behavior. At present, I have found solace in working on the topic of food and agriculture. Food is a necessity, however, not all types of food are as equally beneficial to humans as they are to a living planet. Before working at Blonk Consultants, with a team of independent thinkers, I recently developed the concept ‘Fate on a plate’, which is a platform that bridges the demands from consumers and food producers, with a focus on responsible and healthy consumption and production.

The way society handles the question of food will be the major factor for a sustainable society. I feel that the Blonk Consultants team is a group of great, kind, ambitious, forward-thinking people who are determined to tackle this challenge in the most prudent way. I am very happy to be a part of them.