Afstudeerstage Laura van de Kar

Alles weergeven
Laura van de Kar

Laura van de Kar

Afstudeerstage Laura van de Kar

Een future-proof gezond & duurzaam dieet voor Europa

Vanaf februari 2019 is Laura gestart met haar afstudeeronderzoek bij Blonk Consultants. We zijn verheugd om Laura aan u voor te stellen:

"Als jong meisje, was ik al geïntrigeerd door de wereld van voedsel. Geen verrassing dat ik koos voor de bachelor studie ‘Food Technology’ in Wageningen. Echter, naarmate ik mijn studie vorderde, raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid, vooral in combinatie met voedingsmiddelentechnologie. Als gevolg koos ik voor een combinatie van twee masters: ‘Sustainable Development’ (Universiteit Utrecht) en ‘Sustainable Food Process Engineering’ (Wageningen Universiteit). Ik ben blij dat ik mijn thesisonderzoek bij Blonk Consultants kan uitvoeren en hiermee mijn twee grote interesses kan combineren. Blonk Consultants leerde ik kennen door hun interessante rapporten over vleesvervangers, die ik las tijdens het schrijven van mijn bachelor thesis. Erg leuk om nu onderdeel van het team te zijn!

In de komende maanden ga ik aan de slag met Optimeal, om een future-proof gezond en duurzaam dieet voor Europa samen te stellen. Mijn focus ligt op de invloed van het gekoppelde systeem van rundvlees- en zuivelproductie. Wat gebeurt er met zuivel als de consumptie van rundvlees afneemt? Moeten we dan nog steeds melk en kaas consumeren? Door deze producten aan elkaar te koppelen, levert een geoptimaliseerd dieet een realistischer resultaat op.

Leuk feitje: aan het werk bij Blonk betekent ook dat ik weer terugkeer naar mijn roots, ik ben namelijk geboren en opgegroeid in Gouda."