Alles weergeven
Sneak preview Optimeal

Sneak preview Optimeal

Sneak preview: Eerste indrukken update Optimeal

Optimeal 3.0: Nieuwe look & feel en aanvullende datasets

Sneak preview Optimeal

Eerder hebben we al aangekondigd dat Optimeal een flinke update ondergaat. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om dit te realiseren. We zijn erg trots om alvast een sneak preview van de vernieuwde Optimeal met u te delen. Zo krijgt u een indruk hoe Optimeal er binnenkort uit komt te zien. Naast het vernieuwde uiterlijk en verbeterde gebruiksvriendelijkheid worden ook de beschikbare datasets onder handen genomen.

Datasets voor een succesvolle optimalisatie

Er zijn vier typen data nodig voor een succesvolle optimalisatie met Optimeal: een start dieet, nutritionele grenzen die bepalen wat een gezond dieet is, nutritionele waarde van de voedingsmiddelen en milieu-impact van de voedingsmiddelen. Optimeal 3.0 zal een Europese focus hebben. Dit betekent dat het default dieet, dat inbegrepen is in een licentie voor Optimeal, een Europees gemiddeld dieet betreft. Dit is gebaseerd op statistieken van European Food Safety Authority (EFSA). Ook de nutritionele grenzen, die een gezond dieet definiëren, worden zoveel mogelijk gebaseerd op informatie beschikbaar bij EFSA. De nutritionele waarde van voedingsmiddelen, zoals vitaminen en mineralen, bestaat voor een groot deel uit een gemiddelde van data van zeven Europese landen. De milieu-impact van de voedingsmiddelen in het start dieet wordt bepaald op basis van Levenscyclusanalyse (LCA), voor de Europese situatie. De datasets en de wijze van werken worden toegelicht in een methodologie document.

Daarnaast worden meer gedetailleerde en regio specifieke datasets ontwikkeld, bestaande uit diëten, nutritionele grenzen per geslacht, leeftijdscategorieën en activiteitsniveau, alsook voedingswaarde en milieu-impact. De eerste regio specifieke dataset die we lanceren is die voor Nederland. Deze uitgebreide datasets worden aangeboden onder additionele licenties.

Update Optimeal: verbeteringen

Een van de belangrijkste verbeteringen is dat Optimeal volledig ‘webbased’ toegankelijk wordt. Daarnaast wordt de gebruiksvriendelijkheid aangepakt en wordt het programma in zijn geheel veel intuïtiever. Verder krijgt Optimeal enkele nieuwe toepassingen, zoals de ‘product creator’. Een toepassing die gebruikt kan worden bij productontwikkeling door bijvoorbeeld voedingsmiddelenbedrijven. Lees meer over de nieuwe toepassingen binnen Optimeal.

Sneak Preview

optimeal_calc
Optimeal
Optimeal


Meer informatie
Vragen over Optimeal? Of over duurzame en gezonde voeding?
Neem contact op met Roline Broekema of bel op +31 (0)182 579970.