Alles weergeven

Development of Optimeal

Optimeal naar een hoger niveau

Verbeterde en nieuwe toepassingen om duurzame en gezonde voeding te bepalen

Een van de grootste wereldwijde uitdagingen, waar we vandaag de dag mee te maken hebben, is het verduurzamen en gezonder maken van ons voedselproductie en -consumptiesysteem. Naast de groeiende wereldbevolking, zien we dat voedingspatronen steeds meer drukken op ons milieu. Daarnaast spelen er ook andere uitdagingen, zoals ondervoeding en niet-overdraagbare ziekten. Sinds 2013 biedt Optimeal de mogelijkheid om deze uitdagingen aan te pakken, door voedingspatronen te optimaliseren op zowel gezondheid als duurzaamheid. Nu is het tijd om Optimeal te evalueren en te verbeteren.

Voor de herontwikkeling van Optimeal werken we samen met Frontwise, een bedrijf gespecialiseerd in design en ontwikkeling van sublieme gebruikerservaringen. Samen tillen we Optimeal naar een hoger niveau, met diverse verbeteringen en nieuwe handige toepassingen.

Toegang via het web

Een van de nadelen van Optimeal was dat gebruikers in moesten loggen via een ‘remote server’. Vaak wordt dit niet ondersteund door het veiligheidsbeleid van organisaties die gebruik maken van Optimeal. Optimeal 3.0 wordt volledig toegankelijk via het web, dit betekent dat het vanaf elke computer met internet gebruikt kan worden. Verder wordt de look en feel van het programma aangepast, zodat het programma makkelijker en intuïtiever te gebruiken is. Een wizard leidt de gebruiker door het programma en ondersteunt bij de beslissingen en keuzes tijdens een analyse.

Gebruiksvriendelijkheid staat voorop

De gebruiksvriendelijkheid van Optimeal wordt flink aangepakt. Versies en iteraties ten aanzien van data, diëten en nutritionele restricties worden gelogd. Daarnaast worden de veranderingen ten opzichte van de default bestanden gevisualiseerd. Bovendien wordt het mogelijk om opmerkingen toe te voegen bij elke aanpassing. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat het werkproces en de wijzingen makkelijk te volgen zijn en gebruikt kunnen worden voor een gedetailleerde rapportering.

Productontwikkeling voor voedingsmiddelenbedrijven

Persoonlijk zijn wij erg enthousiast over de nieuwe toepassing die hulp biedt bij productontwikkeling door voedingsmiddelenbedrijven. Deze nieuwe ‘product creator’ geeft inzicht in het nutritionele en milieuprofiel van een nieuw product. De gebruiker kan ingrediëntcombinaties aanpassen om zo de optimale samenstelling van een product, voor een bepaalde markt, te bepalen. Wanneer men tevreden is met de productsamenstelling kan het nieuwe product toegevoegd worden aan een dieet om zo grondig te analyseren hoe het product een bijdrage kan leveren aan een gebalanceerd dieet.

We verwachten dat Optimeal 3.0 beschikbaar is in de tweede helft van 2018. Uiteraard houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.Meer informatieVragen over Optimeal? Of over duurzame voeding?
neem contact op met Roline Broekema via roline@blonkconsultants.nl of bel +31 (0) 182 579 970.