Onderzoek naar milieuprestaties plantentrays

Alles weergeven
milieuprestaties plantentrays

Onderzoek voor Royal FloraHolland

I n opdracht van Royal FloraHolland onderzoekt Blonk Consultants de komende tijd de duurzaamheid van verschillende plantentrays. Royal FloraHolland is gespecialiseerd in veilingen van snijbloemen en planten. De organisatie is actief in binnen- en buitenland. In Nederland verzorgt Royal FloraHolland ongeveer 90% van de handel in snijbloemen en planten. Royal FloraHolland is bij het publiek bekend vanwege de bloemenveilingen in Aalsmeer en Naaldwijk.

Duurzame keuzes

Royal FloraHolland heeft ons gevraagd om de milieuprestaties van verschillende plantentrays te onderzoeken. Voor het vervoeren van planten worden verschillende verpakkingen gebruikt. Voorbeeld een tray. Zo'n plantentray kent verschillende varianten, zoals retourtrays of eenmalige trays. Eenmalige trays worden veel gebruikt in de sector momenteel. De keuze voor een tray wordt bepaald door kwekers en handelaren. Op dit moment is er weinig inzicht in de milieuprestaties van de trays. Royal FloraHolland wil graag meer weten over de milieuprestaties van deze trays, om zo de sector verder te verduurzamen.

Levenscyclusanalyse (LCA)

Om meer te weten te komen over de milieuprestaties van de verschillende trays maken we gebruik van een Levenscyclusanalyse (LCA). Deze methode geeft inzicht in milieuprestaties van de trays over de gehele levenscyclus. Dus van productie, gebruik tot afvalverwerking. Hiermee wordt duidelijk hoe de verschillende trays scoren op milieuthema's, zoals klimaatverandering en watergebruik. Op basis van de resultaten van het onderzoek neemt Royal FloraHolland verdere stappen om de keten te verbeteren en te verduurzamen.

Lees meer op de website van Royal FloraHolland.


Meer informatieHeeft u vragen over dit onderzoek of wilt u de milieuprestaties van uw producten laten onderzoeken?
Neem contact op met Jasper Scholten, manager Life Cycle Assessment.
Tel +31(0)182547808
E-mail jasper@blonkconsultants.nl