Transparantie in milieu-impact diervoederindustrie

Alles weergeven
duurzaamheid-agro-food

Inzicht in duurzaamheidsprestaties

 

Gratis en transparante LCA database

Recent hebben de wereldwijde diervoederorganisaties, waaronder FEFAC (Europa), AFIA (Verenigde Staten), ANAC (Canada) en de International Feed Industry Federation (IFIF), het Global Feed LCA Institute (GFLI) gelanceerd. Het doel van GFLI is om levenscyclusanalyse (LCA) data van diervoederproductie gratis beschikbaar te stellen in een transparante LCA database. Dit moet uiteindelijk zorgen voor transparante en geharmoniseerde milieu-impact analyses van diervoederproductie. Om internationale methodologische eisen te waarborgen is GFLI een partnerschap aangegaan met FAO en LEAP (Livestock Environmental Assessment Performance).

Ontwikkeling van de database

Blonk Consultants heeft eerder in samenwerking met Wageningen Universiteit een ‘carbon footprint database’ voor diervoederproductie opgezet. Deze database is verder ontwikkeld tot een volledige milieudata set in Agri-footprint (LCA food database). Dit vormt het vertrekpunt voor de ontwikkeling van de GFLI database. Daarnaast is Blonk Consultants betrokken bij het opzetten van de data-infrastructuur en het ontwikkelen van de protocollen. Verder dragen we zorg voor het beoordelen van nieuwe data in de GFLI LCA database. Volgens de huidige planning zijn de data van Europa, Verenigde Staten en Canada gereed in november 2017.
Uiteindelijk moet de GFLI database de centrale en internationale bron worden voor LCI informatie van diervoerderproductie en bijdragen aan verduurzaming van de sector.


Meer informatieHeeft u vragen over dit onderzoek en de invloed van kapitaalgoederen?
Neem contact op met Mike van Paassen of Jasper Scholten, manager Life Cycle Assessment.
Tel +31(0)182547808
E-mail info@blonkconsultants.nl of jasper@blonkconsultants.nl