Peulvruchten zijn onmisbaar in een duurzaam en gezond menu

Alles weergeven
Gezond en duurzaam eetpatroon

peulvruchten gezond en duurzaam

D e Verenigde Naties heeft 2016 uitgeroepen tot ‘Internationaal Jaar van de Peulvrucht' (International Year of Pulses). Blonk Consultants heeft recent onderzocht hoe een gezond en duurzaam menu (Menu van Morgen) eruit ziet voor Nederland, rekening houdend met de toekomst en de invloed op klimaatverandering en landgebruik.
Uit dit onderzoek is gebleken dat peulvruchten, zoals kikkererwten, linzen en bonen een belangrijke rol vervullen in toekomstige gezonde en duurzame voedingspatronen.

Een toename van slechts 30 gram peulvruchten per dag in toekomstige voedingspatronen heeft een positieve invloed op gezondheid en milieu.

Enkele feiten

  • In 2010 bevatte het gemiddelde Nederlandse voedingspatroon 3 gram peulvruchten per dag.
  • Een toename van slechts 30 gram peulvruchten per dag in toekomstige voedingspatronen heeft een positieve invloed op gezondheid en milieu.
  • Peulvruchten hebben een hoog vezelgehalte.
  • Peulvruchten zijn gezond en bieden vezels, vitamine B1, folaat, ijzer en selenium.
  • Het Menu van Morgen bevat ook minder dierlijke producten en meer groenten, meer noten en zaden en meer vis.
Peulvruchten zijn zeer veelzijdig en zijn geschikt voor ontbijt, lunch en diner. Zelfs als een gezond ingrediënt voor gebak en snacks.

Wist u dat...

30gram


Een toename van slechts 30 gram peulvruchten per dag in toekomstige voedingspatronen een positieve invloed heeft op gezondheid en milieu.Meer informatieHeeft u vragen over de gezondheid en milileueffecten van peulvruchten?
Neem contact op met Gerard Kramer, manager Sustainable Nutrition Management
Tel +31(0)182547808
E-mail gerard@blonkconsultants.nl