Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

22/03/2016
duurzame en gezonde voeding

Schijf van Vijf: hoofdrol voor Optimeal®

Op 22 maart 2016 presenteerde het Voedingscentrum de geheel vernieuwde Schijf van Vijf. Deze moet Nederlanders houvast bieden bij het kiezen van een gezond voedingspatroon volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De Schijf […]
23/02/2016
Gezond en duurzaam eetpatroon

Peulvruchten zijn onmisbaar in een duurzaam en gezond menu

Uit dit onderzoek is gebleken dat peulvruchten, zoals kikkererwten, linzen en bonen een belangrijke rol vervullen in toekomstige gezonde en duurzame voedingspatronen.
27/01/2016

Optimeal 2.0: Inzicht en oplossingen voor voedselvraagstukken

Een grote uitdaging vandaag de dag is om voedselproductie en consumptie zowel gezond als duurzaam te maken. De programma Optimeal, ontwikkeld door Blonk Consultants, biedt inzicht in deze complexe materie en is […]
25/01/2016
Direct Land Use Change Assessment Tool

Direct Land Use Change Assessment Tool

Berekenen van broeikasgasemissies van ‘land use change’. Ontbossing is een serieus probleem waarmee de wereldwijde agrarische sector te maken heeft. Ongeveer 8% van de broeikasgasemissies worden toegeschreven aan verandering in landgebruik (land use […]