Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

13/07/2016
milieuprestaties plantentrays

Onderzoek naar milieuprestaties plantentrays

In opdracht van FloraHolland onderzoeken we de milieuprestaties van verschillende plantentrays.
27/05/2016

WWF en duurzame voeding

Blonk Consultants werkt op dit moment aan een update van Livewell Plates voor WWF UK en WWF France. In 2011 publiceerde WWF UK de eerste ‘Livewell plate’, gevolgd door Frankrijk, Spanje en Zweden […]
26/05/2016

Bijdrage van kapitaalgoederen aan een levenscyclusanalyse (LCA)

In levenscyclusanalyse (LCA) studies wordt gestreefd naar een zo compleet mogelijk model van een product te maken. Om hiermee accurate berekeningen van een product uit te voeren. Deze compleetheid maakt studies omvangrijk […]
24/05/2016
duurzaamheid-agro-food

Transparantie in milieu-impact diervoederindustrie

Blonk Consultants is op dit moment betrokken bij een nieuwe ontwikkeling die bijdraagt aan transparantie en innovaties in de diervoederproductie. Om op de juiste manier de milieu-impact van dierlijke producten, zoals vlees, […]
23/05/2016
Inzicht in duurzaamheidsprestaties

Inzicht in duurzaamheidsprestaties: duurzaamheidslabels Agrifirm

Blonk Consultants heeft Agrifirm ondersteund bij het ontwikkelen van het protocol en de methodiek om de duurzaamheidslabels op te zetten.
13/04/2016

Misleidende claims over verpakkingen: milieuclaims niet altijd te checken

Vanwege het groene imago stappen veel producenten over op bioplastics als verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen. Of bioplastics de oplossing zijn om te vergroenen, is nog maar de vraag. Op dit moment is nog onduidelijk of ze […]
22/03/2016
duurzame en gezonde voeding

Schijf van Vijf: hoofdrol voor Optimeal®

Op 22 maart 2016 presenteerde het Voedingscentrum de geheel vernieuwde Schijf van Vijf. Deze moet Nederlanders houvast bieden bij het kiezen van een gezond voedingspatroon volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De Schijf […]
23/02/2016
Gezond en duurzaam eetpatroon

Peulvruchten zijn onmisbaar in een duurzaam en gezond menu

Uit dit onderzoek is gebleken dat peulvruchten, zoals kikkererwten, linzen en bonen een belangrijke rol vervullen in toekomstige gezonde en duurzame voedingspatronen.
27/01/2016

Optimeal 2.0: Inzicht en oplossingen voor voedselvraagstukken

Een grote uitdaging vandaag de dag is om voedselproductie en consumptie zowel gezond als duurzaam te maken. De programma Optimeal, ontwikkeld door Blonk Consultants, biedt inzicht in deze complexe materie en is […]
25/01/2016
Direct Land Use Change Assessment Tool

Direct Land Use Change Assessment Tool

Berekenen van broeikasgasemissies van ‘land use change’. Ontbossing is een serieus probleem waarmee de wereldwijde agrarische sector te maken heeft. Ongeveer 8% van de broeikasgasemissies worden toegeschreven aan verandering in landgebruik (land use […]