Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

15/01/2019
Onderzoek milieueffecten van vleesvervangers

Eiwit-transitie en de kansen voor Vlaanderen

Op 11 december j.l. hebben Janjoris van Diepen en Roline Broekema de resultaten gepresenteerd van de studie naar de eiwit-transitie in Vlaanderen. Zij waren sprekers tijdens de ‘Inspiration Day: The ProteinShift’, georganiseerd door Flanders’ […]
08/01/2019

Europees onderzoek naar de barrières van het gebruik van zoetstoffen

Blonk Consultants is betrokken bij het Europese SWEET-project, waarin onderzoek wordt gedaan naar alternatieve zoetstoffen.
19/12/2018

FEED-X: duurzame innovaties in de visvoerindustrie

Blonk Consultants is momenteel betrokken bij het FEED-X project. FEED-X is een van pilotprojecten van Project X, een initiatief van WWF dat organisaties helpt bij de transitie naar duurzaamheid. De visie van […]
19/12/2018

Ontwikkeling ‘Animal Production System Tool’

Momenteel werkt Blonk Consultants aan een innovatieve online tool, waarmee de milieu-impact van de belangrijkste dierlijke productiesystemen in de wereld berekend kan worden.
30/11/2018

Team Blonk Consultants zoekt nieuwe collega’s!

Wil jij internationale bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties ondersteunen om de voedselketen te verduurzamen? Ons ambitieuze team is opzoek naar een Consultants Sustainability, een Sustainability Software Developer en een Junior Sustainability Software […]
30/11/2018
palm-oil-plantation

Update ‘Direct Land Use Change Assessment Tool’

Ontbossing is een groot wereldomvattend probleem: het kent grote negatieve gevolgen voor de aarde en heeft invloed op klimaatverandering. Ontbossing is een vorm van landgebruiksverandering (land use change). Een bekend voorbeeld van […]
15/10/2018
veggie

Conferentie: ‘Science and Technology for Meat Analogues’

Op 1 en 2 november 2018 organiseert Wageningen Food & Biobased research de conferentie ‘Science and Technology for Meat Analogues’. Tijdens de conferentie worden de laatste inzichten op het gebied van productietechnologie […]
02/10/2018

Verkennende vergelijking milieu-efficiëntie van agro-producten

Elke twee jaar brengt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de ‘Balans voor de Leefomgeving’ uit. Hierin wordt de staat van milieu, natuur en ruimte in Nederland gerapporteerd. Voor de uitgave van […]
02/10/2018
Publicaties

Let’s meet @ LCA Food 2018

Het team van Blonk Consultants is aanwezig op LCA Food 2018 in Bangkok, Thailand.
27/08/2018

Agri-footprint 4.0 nu beschikbaar in openLCA

Eerder dit jaar hebben we Agri-footprint 4.0 gelanceerd. Deze update bevat ‘USDA LCA Commons’ gewasproductie data en daarnaast zijn enkele bugs opgelost. De laatste versie van Agri-footprint is nu ook beschikbaar in […]
21/08/2018
Fruit & vegetables

Duurzamer eten: groente en fruit bij de supermarkt

In opdracht van De Consumentenbond heeft Blonk Consultants de duurzaamheid van groente en fruit in de Nederlandse supermarkt onderzocht. Met de resultaten van dit onderzoek wil de Consumentenbond consumenten informeren over verschillende […]
25/07/2018

Eiwittransitie en de kansen voor Vlaanderen onder de loep

Vlaanderen heeft de ambitie om Europees leider te worden op het vlak van voeding. De groei van de vraag naar “alternatieve” eiwitten om vlees te vervangen (die wordt gedreven door diverse maatschappelijke […]
18/05/2018
Sneak preview Optimeal

Sneak preview: Eerste indrukken update Optimeal 3.0

We zijn erg trots om alvast een sneak preview van de vernieuwde Optimeal met u te delen. Zo krijgt u een indruk hoe Optimeal er binnenkort uit komt te zien. Naast het […]
18/05/2018

PEFCR voor bier goedgekeurd door de Europese Commissie

Op 20 april j.l. heeft de PEFCR voor bier groen licht gekregen. De afgelopen 4 jaar is met alle partners hard gewerkt aan de ontwikkeling van één Europese standaard voor de biersector. […]
02/05/2018
Environmental impact of food products and their macronutrients composition

Milieu-impact van voeding en de samenstelling van macronutriënten

In April is Nicolò Braconi gestart met zijn stage bij Blonk Consultants. De komende maanden gaat hij aan de slag met een interessant onderzoeksproject gericht op de milieu-impact van voeding en de […]
23/04/2018

Mogen we aan u voorstellen… Onze nieuwe collega’s!

In de afgelopen maand zijn Janjoris van Diepen en Riki Hissink gestart bij Blonk Consultants. Janjoris als senior consultant en Riki als softwareontwikkelaar. Daarnaast is masterstudent Nicolò Braconi begonnen met een interessante […]