Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

06/03/2018
Feed PEFCR first to be approved by the European Commission

Feed PEFCR goedgekeurd door de Europese Commissie

We zijn erg blij en trots om te melden dat de PEFCR ´Feed for Food Producing Animals´ is goedgekeurd door een grote meerderheid tijdens de ´Environmental Footprint Steering Group Meeting´ in Brussel […]
12/02/2018
freija van holsteijn

Nieuwe collega

Vanaf 1 februari dit jaar maakt Freija van Holsteijn deel uit van het Blonk Consultants team. Wij zijn erg blij dat Freija ons team versterkt als junior consultant! Met veel plezier stelt […]
18/12/2017
Potatoes

Milieuprestaties van Avebe producten

Avebe is een coöperatie van zetmeelaardappeltelers en richt zich op het winnen van zetmeel en eiwitten uit aardappels. Duurzaamheid is voor Avebe een belangrijk thema. Blonk Consultants heeft daarom in samenwerking met […]
15/12/2017
Milieu-impact voedingsmiddelen

RIVM & Duurzaamheid Nederlandse voedselconsumptie

Sinds enkele jaren is Blonk Consultants betrokken bij het project duurzame voedselconsumptie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zo hebben we samen met het RIVM een methode ontwikkeld om de […]
14/12/2017
Environmental impact green proteins

Inzicht in de milieu-impact van plantaardige eiwitten

Afgelopen maanden heeft Amber van Veghel stagegelopen bij Blonk Consultants. Inmiddels is Amber afgestudeerd en heeft haar master Sustainable Food Process Engineering aan Wageningen University met succes afgerond. Om de eiwittransitie te […]
15/11/2017
Klimaatimpact voedingsmiddelen

De cijfers op een rijtje

Regelmatig wordt gevraagd naar onze inzichten. Volgens ons vormt goede en heldere informatie het startpunt om de agro-foodsector en samenleving duurzamer en gezonder te maken. Door de jaren heen hebben we veel […]
25/10/2017
Milieueffecten vleesvervangers

Onderzoek milieueffecten vleesvervangers

In opdracht van De Consumentenbond hebben we de milieu-impact van verschillende vleesvervangers vergeleken met vlees. De Consumentenbond wil met dit onderzoek consumenten informeren over de duurzaamheid van vleesvervangers. In het onderzoek zijn […]
09/10/2017

Kijkje achter de schermen – Crop Mix Tool

Transparantie is volgens ons belangrijk in de ontwikkeling van duurzame agri-food ketens. Daarom geven we u graag een kijkje achter de schermen en delen we met plezier onze inzichten en ervaringen. Deze […]
09/10/2017

Food Matters Live – presentatie duurzame voeding

Van 21 tot met 23 november 2017 vindt Food Matters Live plaats in Londen. Tijdens Food Matters Live komen partijen uit de voedingsmiddelenindustrie, retail, overheden, mensen die werken in gezondheid en voeding […]
09/10/2017

Ontbossing en het berekenen van broeikasgasemissies

Ontbossing is een groot wereldomvattend probleem: het kent grote negatieve gevolgen voor de aarde en heeft invloed op klimaatverandering. Ontbossing is een vorm van landgebruiksverandering (land use change). Een bekend voorbeeld van […]
06/10/2017

LCA Database Diervoederproductie

Om op een eerlijke en juiste manier de milieu-impact van dierlijke producten, zoals vlees, melk en eieren, te bepalen is een geharmoniseerde rekenmethode essentieel. De wereldwijde diervoederorganisaties hebben daarom een nieuw initiatief […]
03/10/2017

Europees project: PROMISS

Blonk Consultants is een van de partners van het Europese project PROMISS. PROMISS is een internationaal project dat als doel heeft om ondervoeding onder ouderen aan te pakken en om te zetten […]
30/08/2017
Sustainable diets

‘Eating for 2 degrees’ – WWF & Duurzame voeding

Naar aanleiding van het ‘Parijs Akkoord’ heeft WWF UK besloten dat het tijd is voor een update van de Livewell Plates. Met de nieuwe Livewell Plates laten ze zien dat het mogelijk […]
11/07/2017
Tommies snacktomaatjes

Carbon Footprint Tommies snacktomaatjes in kaart gebracht

Dit voorjaar heeft Blonk Consultants een Carbon Footprint analyse uitgevoerd voor Tommies snacktomaatjes. Tommies is een merk van Greenco, een internationale teler en verpakker van snackgroenten.
10/07/2017
sustainable diets

Inzicht in eiwitten: handvaten voor de eiwittransitie

In mei is Amber van Veghel gestart met haar afstudeerstage bij Blonk Consultants. Amber gaat de komende tijd aan de slag om meer inzicht te krijgen in eiwitingrediënten, om de sector handvaten […]
10/07/2017
Agri-footprint

Agri-footprint 3.0 in openLCA en SimaPro

We zijn verheugd om te melden dat Agri-footprint 3.0 ook beschikbaar is in openLCA naast SimaPro. Dit betekent dat meer (LCA) experts toegang hebben tot waardevolle data om milieuanalyses uit te voeren. […]