Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

23/05/2019
Feed PEFCR first to be approved by the European Commission

Update GFLI Database diervoederproductie

LCA Feed database update binnenkort beschikbaar
30/04/2019

Ontwikkeling van een levenscyclusanalyse (LCA) standaard voor de ‘growing media’ sector in Europa

Growing Media Europe wil aan de hoogste milieu-standaarden voldoen en ontwikkelt daarom een levenscyclusanalyse (LCA)-standaard voor de Europese sector.
15/04/2019

Training – Footprinting in de dierlijke productiesector

Op 14 mei 2019 organiseren we een training ‘Footprinting in de dierlijke productiesector’. Deze training is de perfecte start om meer te leren over carbon en milieu footprinting in deze sector.
11/04/2019
Caroline en Rishi

Mogen we aan u voorstellen… Onze nieuwe collega’s!

In de afgelopen twee maanden zijn Rishi Sukul en Caroline te Pas gestart bij Blonk Consultants. Rishi als softwareontwikkelaar en Caroline als consultant.
11/04/2019
koeien

Blog: Het Nederlandse klimaatbeleid moet de blik verbreden

Het klimaatbeleid heeft, zoals het nu wordt ingevuld, een te smalle benadering en dat leidt op zijn minst tot gemiste kansen. Hierbij concentreren we ons op de productie en consumptie van voedsel, […]
11/04/2019

LCA diervoeder databases: wat zijn de verschillen?

Inmiddels bestaan er diverse LCA-databases op het gebied van diervoederingrediënten. Regelmatig ontvangen wij vragen van bedrijven, brancheorganisaties en andere organisaties wat nu precies de verschillen zijn tussen deze databases. Graag delen we […]
10/04/2019

Carbon footprint Nature’s Pride

Afgelopen jaar heeft Blonk Consultants een CO2 nulmeting (carbon footprint) voor Nature’s Pride uitgevoerd. Nature’s Pride is een Nederlands bedrijf en leverancier van 230 verschillende groente en fruitsoorten uit 59 verschillende landen.
28/03/2019

Foodpolicy’s Outbreak 2019

Op dinsdag 4 juni a.s. is Blonk Consultants weer medeorganisator van duurzaamheidscongres Foodpolicy’s Outbreak. Onze relaties krijgen ook dit jaar weer een mooie korting!
18/03/2019

Future-proof voedingsmiddelen

Een van de grote uitdagingen voor voedingsmiddelenbedrijven is het ontwikkelen van future-proof producten, die voldoen aan zowel gezondheidsaspecten als milieu- een andere duurzaamheidsaspecten. Future-proof voedingsmiddelen hebben de juiste balans tussen de hoeveelheid […]
13/03/2019
Webinar - Sustainable Diets

Webinar ‘Sustainable Diets’ gemist?

Geen nood, de webinar is nu online beschikbaar.
18/02/2019
Optimeal - Photo by Katie Smith on Unsplash

Berekenen van gezonde en duurzame voeding met Optimeal

Optimeal is een tool, waarmee de duurzaamheid én gezondheid van voedingsmiddelen en -patronen berekend kunnen worden. Inmiddels wordt Optimeal gebruikt door diverse (voedingsmiddelen)bedrijven, overheden en NGOs. De afgelopen maanden is achter de […]
14/02/2019

Webinar: Sustainable diets

Geïnteresseerd in gezonde en duurzame voeding? Meer weten over hoe we ons voedselsysteem duurzamer én gezonder kunnen maken? Schrijf je nu in voor onze gratis webinar ‘Sustainable diets’.
13/02/2019
Laura van de Kar

Afstudeerstage Laura van de Kar

Vanaf februari 2019 is Laura gestart met haar afstudeeronderzoek bij Blonk Consultants. We zijn verheugd om Laura aan u voor te stellen
31/01/2019

Gezond en duurzaam eten voor mens én planeet

Op 16 januari j.l. publiceerde het medisch wetenschappelijk tijdschrift ‘The Lancet’ het rapport ‘Food in the Anthropocene: the EAT-Lancet Commission on healthy diets from sustainable food systems’. Het rapport is het resultaat […]
16/01/2019
Nationale Week Zonder Vlees

Milieu-impact van minder vlees eten in Nederland

De organisatie van de Nationale Week Zonder Vlees heeft Blonk Consultants gevraagd om de milieu-impact van minder vlees eten te kwantificeren,  om zo hun campagne cijfermatig te onderbouwen.
15/01/2019
Onderzoek milieueffecten van vleesvervangers

Eiwit-transitie en de kansen voor Vlaanderen

Op 11 december j.l. hebben Janjoris van Diepen en Roline Broekema de resultaten gepresenteerd van de studie naar de eiwit-transitie in Vlaanderen. Zij waren sprekers tijdens de ‘Inspiration Day: The ProteinShift’, georganiseerd door Flanders’ […]