Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

15/10/2018
veggie

Conferentie: ‘Science and Technology for Meat Analogues’

Op 1 en 2 november 2018 organiseert Wageningen Food & Biobased research de conferentie ‘Science and Technology for Meat Analogues’. Tijdens de conferentie worden de laatste inzichten op het gebied van productietechnologie […]
02/10/2018

Verkennende vergelijking milieu-efficiëntie van agro-producten

Elke twee jaar brengt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de ‘Balans voor de Leefomgeving’ uit. Hierin wordt de staat van milieu, natuur en ruimte in Nederland gerapporteerd. Voor de uitgave van […]
02/10/2018
Publicaties

Let’s meet @ LCA Food 2018

Het team van Blonk Consultants is aanwezig op LCA Food 2018 in Bangkok, Thailand.
27/08/2018

Agri-footprint 4.0 nu beschikbaar in openLCA

Eerder dit jaar hebben we Agri-footprint 4.0 gelanceerd. Deze update bevat ‘USDA LCA Commons’ gewasproductie data en daarnaast zijn enkele bugs opgelost. De laatste versie van Agri-footprint is nu ook beschikbaar in […]
21/08/2018
Fruit & vegetables

Duurzamer eten: groente en fruit bij de supermarkt

In opdracht van De Consumentenbond heeft Blonk Consultants de duurzaamheid van groente en fruit in de Nederlandse supermarkt onderzocht. Met de resultaten van dit onderzoek wil de Consumentenbond consumenten informeren over verschillende […]
25/07/2018

Eiwittransitie en de kansen voor Vlaanderen onder de loep

Vlaanderen heeft de ambitie om Europees leider te worden op het vlak van voeding. De groei van de vraag naar “alternatieve” eiwitten om vlees te vervangen (die wordt gedreven door diverse maatschappelijke […]
18/05/2018
Sneak preview Optimeal

Sneak preview: Eerste indrukken update Optimeal 3.0

We zijn erg trots om alvast een sneak preview van de vernieuwde Optimeal met u te delen. Zo krijgt u een indruk hoe Optimeal er binnenkort uit komt te zien. Naast het […]
18/05/2018

PEFCR voor bier goedgekeurd door de Europese Commissie

Op 20 april j.l. heeft de PEFCR voor bier groen licht gekregen. De afgelopen 4 jaar is met alle partners hard gewerkt aan de ontwikkeling van één Europese standaard voor de biersector. […]
02/05/2018
Environmental impact of food products and their macronutrients composition

Milieu-impact van voeding en de samenstelling van macronutriënten

In April is Nicolò Braconi gestart met zijn stage bij Blonk Consultants. De komende maanden gaat hij aan de slag met een interessant onderzoeksproject gericht op de milieu-impact van voeding en de […]
23/04/2018

Mogen we aan u voorstellen… Onze nieuwe collega’s!

In de afgelopen maand zijn Janjoris van Diepen en Riki Hissink gestart bij Blonk Consultants. Janjoris als senior consultant en Riki als softwareontwikkelaar. Daarnaast is masterstudent Nicolò Braconi begonnen met een interessante […]
18/04/2018
Milieu-footprint methodiek tuinbouw

Ontwikkeling milieu-footprint methodiek tuinbouw

De vraag naar duurzaam geproduceerde tuinbouwproducten neemt toe. In de markt is de behoefte naar milieu-footprint berekeningen van tuinbouwproducten zichtbaar. Consumenten en retailers willen steeds meer inzicht in de duurzaamheid van de […]
15/03/2018
Wheat Agri-footprint

Kijkje achter de schermen – Seed application en seed production in Agri-footprint

Transparantie is volgens ons belangrijk in de ontwikkeling van duurzame agri-food ketens. Daarom geven we u graag een kijkje achter de schermen en delen we met plezier onze inzichten en ervaringen. Deze […]
15/03/2018

Optimeal naar een hoger niveau

Sinds 2013 biedt Optimeal de mogelijkheid om deze uitdagingen aan te pakken, door voedingspatronen te optimaliseren op zowel gezondheid als duurzaamheid. Nu is het tijd om Optimeal te evalueren en te verbeteren.
13/03/2018
Agri-footprint

Lancering Agri-footprint 4.0

De Agri-footprint LCA database, voor agri-food processen en producten, is altijd in ontwikkeling. Sinds de lancering in 2014 is de database flink gegroeid door het toevoegen van kwalitatieve data. Hiermee is Agri-footprint […]
06/03/2018
Feed PEFCR first to be approved by the European Commission

Feed PEFCR goedgekeurd door de Europese Commissie

We zijn erg blij en trots om te melden dat de PEFCR ´Feed for Food Producing Animals´ is goedgekeurd door een grote meerderheid tijdens de ´Environmental Footprint Steering Group Meeting´ in Brussel […]
12/02/2018
freija van holsteijn

Nieuwe collega

Vanaf 1 februari dit jaar maakt Freija van Holsteijn deel uit van het Blonk Consultants team. Wij zijn erg blij dat Freija ons team versterkt als junior consultant! Met veel plezier stelt […]