Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

18/05/2018
Sneak preview Optimeal

Sneak preview: Eerste indrukken update Optimeal 3.0

We zijn erg trots om alvast een sneak preview van de vernieuwde Optimeal met u te delen. Zo krijgt u een indruk hoe Optimeal er binnenkort uit komt te zien. Naast het […]
18/05/2018

PEFCR voor bier goedgekeurd door de Europese Commissie

Op 20 april j.l. heeft de PEFCR voor bier groen licht gekregen. De afgelopen 4 jaar is met alle partners hard gewerkt aan de ontwikkeling van één Europese standaard voor de biersector. […]
02/05/2018
Environmental impact of food products and their macronutrients composition

Milieu-impact van voeding en de samenstelling van macronutriënten

In April is Nicolò Braconi gestart met zijn stage bij Blonk Consultants. De komende maanden gaat hij aan de slag met een interessant onderzoeksproject gericht op de milieu-impact van voeding en de […]
23/04/2018

Mogen we aan u voorstellen… Onze nieuwe collega’s!

In de afgelopen maand zijn Janjoris van Diepen en Riki Hissink gestart bij Blonk Consultants. Janjoris als senior consultant en Riki als softwareontwikkelaar. Daarnaast is masterstudent Nicolò Braconi begonnen met een interessante […]
18/04/2018
Milieu-footprint methodiek tuinbouw

Ontwikkeling milieu-footprint methodiek tuinbouw

De vraag naar duurzaam geproduceerde tuinbouwproducten neemt toe. In de markt is de behoefte naar milieu-footprint berekeningen van tuinbouwproducten zichtbaar. Consumenten en retailers willen steeds meer inzicht in de duurzaamheid van de […]
15/03/2018
Wheat Agri-footprint

Kijkje achter de schermen – Seed application en seed production in Agri-footprint

Transparantie is volgens ons belangrijk in de ontwikkeling van duurzame agri-food ketens. Daarom geven we u graag een kijkje achter de schermen en delen we met plezier onze inzichten en ervaringen. Deze […]
15/03/2018

Optimeal naar een hoger niveau

Sinds 2013 biedt Optimeal de mogelijkheid om deze uitdagingen aan te pakken, door voedingspatronen te optimaliseren op zowel gezondheid als duurzaamheid. Nu is het tijd om Optimeal te evalueren en te verbeteren.
13/03/2018
Agri-footprint

Lancering Agri-footprint 4.0

De Agri-footprint LCA database, voor agri-food processen en producten, is altijd in ontwikkeling. Sinds de lancering in 2014 is de database flink gegroeid door het toevoegen van kwalitatieve data. Hiermee is Agri-footprint […]
06/03/2018
Feed PEFCR first to be approved by the European Commission

Feed PEFCR goedgekeurd door de Europese Commissie

We zijn erg blij en trots om te melden dat de PEFCR ´Feed for Food Producing Animals´ is goedgekeurd door een grote meerderheid tijdens de ´Environmental Footprint Steering Group Meeting´ in Brussel […]
12/02/2018
freija van holsteijn

Nieuwe collega

Vanaf 1 februari dit jaar maakt Freija van Holsteijn deel uit van het Blonk Consultants team. Wij zijn erg blij dat Freija ons team versterkt als junior consultant! Met veel plezier stelt […]
18/12/2017
Potatoes

Milieuprestaties van Avebe producten

Avebe is een coöperatie van zetmeelaardappeltelers en richt zich op het winnen van zetmeel en eiwitten uit aardappels. Duurzaamheid is voor Avebe een belangrijk thema. Blonk Consultants heeft daarom in samenwerking met […]
15/12/2017
Milieu-impact voedingsmiddelen

RIVM & Duurzaamheid Nederlandse voedselconsumptie

Sinds enkele jaren is Blonk Consultants betrokken bij het project duurzame voedselconsumptie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zo hebben we samen met het RIVM een methode ontwikkeld om de […]
14/12/2017
Environmental impact green proteins

Inzicht in de milieu-impact van plantaardige eiwitten

Afgelopen maanden heeft Amber van Veghel stagegelopen bij Blonk Consultants. Inmiddels is Amber afgestudeerd en heeft haar master Sustainable Food Process Engineering aan Wageningen University met succes afgerond. Om de eiwittransitie te […]
15/11/2017
Klimaatimpact voedingsmiddelen

De cijfers op een rijtje

Regelmatig wordt gevraagd naar onze inzichten. Volgens ons vormt goede en heldere informatie het startpunt om de agro-foodsector en samenleving duurzamer en gezonder te maken. Door de jaren heen hebben we veel […]
25/10/2017
Milieueffecten vleesvervangers

Onderzoek milieueffecten vleesvervangers

In opdracht van De Consumentenbond hebben we de milieu-impact van verschillende vleesvervangers vergeleken met vlees. De Consumentenbond wil met dit onderzoek consumenten informeren over de duurzaamheid van vleesvervangers. In het onderzoek zijn […]
09/10/2017

Kijkje achter de schermen – Crop Mix Tool

Transparantie is volgens ons belangrijk in de ontwikkeling van duurzame agri-food ketens. Daarom geven we u graag een kijkje achter de schermen en delen we met plezier onze inzichten en ervaringen. Deze […]