Ons laatste nieuws

Geen nieuws missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

U ontvangt maximaal 6 keer per jaar een overzicht met de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de agro-food sector, interessante projecten en relevante cursussen en trainingen.

11/07/2017
Sustainable diets

‘Eating for 2 degrees’ – WWF & Duurzame voeding

Naar aanleiding van het ‘Parijs Akkoord’ heeft WWF UK besloten dat het tijd is voor een update van de Livewell Plates. Met de nieuwe Livewell Plates laten ze zien dat het mogelijk […]
11/07/2017
Tommies snacktomaatjes

Carbon Footprint Tommies snacktomaatjes in kaart gebracht

Dit voorjaar heeft Blonk Consultants een Carbon Footprint analyse uitgevoerd voor Tommies snacktomaatjes. Tommies is een merk van Greenco, een internationale teler en verpakker van snackgroenten.
10/07/2017
sustainable diets

Inzicht in eiwitten: handvaten voor de eiwittransitie

In mei is Amber van Veghel gestart met haar afstudeerstage bij Blonk Consultants. Amber gaat de komende tijd aan de slag om meer inzicht te krijgen in eiwitingrediënten, om de sector handvaten […]
10/07/2017
Agri-footprint

Agri-footprint 3.0 in openLCA en SimaPro

We zijn verheugd om te melden dat Agri-footprint 3.0 ook beschikbaar is in openLCA naast SimaPro. Dit betekent dat meer (LCA) experts toegang hebben tot waardevolle data om milieuanalyses uit te voeren. […]
07/07/2017
Publicaties

Let’s meet @ LCM 2017

Het team van Blonk Consultants is aanwezig op LCM 2017 in Luxemburg (3-6 september) en kijkt er naar uit om u te ontmoeten. In onze stand vertellen we u graag meer over […]
02/05/2017
Product Environmental Footprint (PEF)

2025: Product Environmental Footprint (PEF) in de praktijk

Hoe fantastisch zou het zijn als je in 2025 in de supermarkt loopt en je producten niet alleen op prijs kan vergelijken, maar ook op milieuprestaties? Hoe ver staan we eigenlijk af […]
01/05/2017

Agri-footprint 3.0 beschikbaar in OpenLCA en SimaPro

We zijn blij om te melden dat Agri-footprint 3.0 ook beschikbaar is in OpenLCA, naast SimaPro . Dit betekent dat meer (LCA) experts toegang hebben tot waardevolle data om milieuanalyses uit te voeren. […]
26/04/2017

Duurzaamheid plantentrays onder de loep

Meermalige plantentrays hebben minder impact op het milieu dan eenmalige plantentrays. Dat blijkt uit het onderzoek dat wij hebben uitgevoerd voor Royal FloraHolland. Met behulp van een Levenscyclusanalyse (LCA) hebben we de […]
10/04/2017

Nieuw: Webinar serie – Life Cycle Assessment (LCA) in agri-food

Update je kennis eenvoudig en snel met onze webinar serie. Direct vanaf je computer of tablet, thuis of op kantoor. Dit betekent geen reistijd, mogelijkheid om de webinars op een ander moment […]
20/02/2017
LCA Seafood database

LCA Seafood Database

Blonk Consultants heeft samen met RISE Agrifood and Bioscience, SINTEF en Dalhousie University het initiatief genomen om een ‘LCA Seafood Database’ op te zetten.
19/02/2017

Foodpolicy’s Outbreak 2017

De crisis is voorbij, de verduurzaming van de Nederlandse levensmiddelensector is klaar voor een fikse boost! Hoe brengen we het proces in een hogere versnelling? Ontdek het op het vijfde Outbreakcongres, waar […]
09/02/2017

Nieuwe collega’s

Recent heeft Blonk Consultants drie nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wij zijn blij dat Mike van Paassen, Paulina Gual en Pieter van de Vijver ons team versterken!  Als consultant gaan zij aan de […]
25/01/2017

De duurzame voedingsdriehoek

Gezonde kost is niet altijd duurzame kost, en omgekeerd. Hoe kan je gezond eten en tegelijk het milieu zo weinig mogelijk belasten? Om deze vraag te beantwoorden heeft Eos een gezonde en […]
09/01/2017

Natuurlijk kapitaal & plantaardige eiwitbronnen

Ontwikkeling LCA Seafood Database Natuurlijk kapitaal & plantaardige eiwitten Ontwikkeling kansenkaart voor RVO en Vivera   center no-repeat;center top;; auto Introductie Voor het ontwikkelen van vleesvervangers en hybride producten zijn (plantaardige) eiwitbronnen […]
01/12/2016

[WEBINAR] How to determine the footprint of agri- and food products?

Geïnteresseerd in duurzaamheid van agrarische producten en voedingsmiddelen? Meer weten over de impact van voedsel? En wilt u de toepassing van de Life Cycle Assessment methode begrijpen? Schrijf u in voor onze […]
24/10/2016
Woud aan keurmerken en labels

Milieuprestaties meten van producten

Producten beoordelen op duurzaamheid is tegenwoordig een grote uitdaging. In het woud aan groene keurmerken en labels raak je als consument en producent al snel de weg kwijt. Daarom werkt de Europese Commissie aan een standaardmethode […]