LCA Database Diervoederproductie

Ontwikkeling Global Feed LCA Institute (GFLI)

Om op een eerlijke en juiste manier de milieu-impact van dierlijke producten, zoals vlees, melk en eieren, te bepalen is een geharmoniseerde rekenmethode essentieel. De wereldwijde diervoederorganisaties hebben daarom een nieuw initiatief gelanceerd: de Global Feed LCA Institute (GFLI). Dit moet uiteindelijk leiden tot een gratis en transparante Life Cycle Assessment (LCA) database. Blonk Consultants speelt een sleuterol in het ontwikkelen van de database. Om aan te sluiten bij internationale methodologische eisen is GFLI een partnerschap aangegaan met FAO (Food and Agricultural Organization of United Nations) en LEAP (Livestock Environmental Assessment Performance). Uiteindelijk moet de GFLI-database de centrale en internationale bron worden voor LCI-informatie van diervoederproductie en een bijdrage leveren aan verduurzaming van de sector.

Ontwikkeling van de database

Het doel van de database is om LCA-data beschikbaar te stellen aan LCA-onderzoekers, tool ontwikkelaars en business experts. Hiermee wordt transparantie in de sector versterkt, wat uiteindelijk kan zorgen voor duurzamere agri-food ketens. Blonk Consultants is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de LCA-database. De data worden gegenereerd binnen het Agri-footprint raamwerk. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de achtergronddata uit Agri-footprint. Uiteindelijk worden alle data ook beschikbaar in de Agri-footprint database.

De eerste resultaten

Een eerste resultaat is de EC feed LCI dataset, die in het kader van het Product Environmental Footprint (PEF) project is ontwikkeld. Daarnaast worden binnenkort de resultaten voor Europa, Canada en de Verenigde Staten gepubliceerd op een centrale node.


Meer informatieMeer weten over het de GFLI?
Neem contact op met Hans Blonk