Alles weergeven
Sustainable diets

Sustainable diets

‘Eating for 2 degrees' – WWF & Duurzame voeding

Update WWF Livewell Plates

In 2011 publiceerde WWF UK de eerste ‘Livewell Plate’ en heeft hiermee het onderwerp duurzame voeding op de agenda gezet. Met de Livewell Plates wil WWF UK laten zien dat een verandering in ons voedingspatroon veel invloed heeft op de milieu-impact van ons voedselsysteem. Naar aanleiding van het ‘Parijs Akkoord’ heeft WWF UK besloten dat het tijd is voor een update van de Livewell Plates. Met de nieuwe Livewell Plates laten ze zien dat het mogelijk is om met een duurzaam dieet onder de 2 graden opwarming van de aarde te blijven.

Update Livewell Plates: opzoek naar een duurzaam & gezond dieet

De Livewell Plates geven de inwoners van de UK praktische tips en handvaten om invulling te geven aan een duurzaam dieet. Ze laten zien wat zij moeten eten tussen nu en 2030 om de doelstellingen in het ‘Parijs akkoord’ te behalen.

Blonk Consultants heeft samen WWF UK geanalyseerd hoe dit duurzame dieet eruit ziet voor de UK. Deze analyse is uitgevoerd met behulp van Optimeal®, waarbij zowel de milieu-impact als de nutritionele waarden van voedingsmiddelen in beschouwing zijn genomen. Het doel was om een dieet te vinden dat zo weinig mogelijk aanpassingen nodig heeft, maar wel duurzaam is. Het resultaat zijn Livewell Plates voor volwassenen (18-64), adolescenten (10-17), ouderen (65-84) en veganisten (18-64).

Milieu-impactcategorieën

Naast broeikasgasemissies zijn ook andere milieu-impactcategorieën meegenomen in het onderzoek, waaronder watergebruik en landgebruik.

Rapport:

'Eating for 2 degrees - New and updated livewell plates'

Download rapport


Meer informatieHeeft u vragen over de Livewell Plates of bent u geïnteresseerd in duurzame voeding?
Neem contact op met Roline Broekema