Alles weergeven
Agri-footprint

Agri-footprint

Agri-footprint 3.0 beschikbaar in openLCA en SimaPro

Update LCA Food database

De laatste jaren zien we een groeiende interesse in consistente agri-food data. Het voedselsysteem levert immers een grote bijdrage aan diverse milieukwesties. In 2009 is Blonk Consultants gestart met de ontwikkeling van Agri-footprint®, de LCA food database. Het doel van deze database is het versterken van transparantie en het faciliteren van een snellere transformatie naar duurzame voedselketens. Agri-footprint® biedt Footprint en Life Cycle Assessment (LCA) experts betrouwbare data om milieuanalyses uit te voeren. Verbeteren en toevoegen van data is een continu proces binnen Agri-footprint®. Deze zomer is Agri-footprint 3.0 beschikbaar in SimaPro en openLCA.

LCA software: SimaPro & openLCA

We zijn verheugd om te melden dat Agri-footprint 3.0 ook beschikbaar is in openLCA, naast SimaPro. Dit betekent dat meer (LCA) experts toegang hebben tot waardevolle data om milieuanalyses uit te voeren. Hiermee is Agri-footprint uitgegroeid tot de LCA food database wereldwijd, breed geaccepteerd en gewaardeerd door de voedingsmiddelenindustrie, LCA experts, wetenschappelijke community en overheden.

Toegang tot Agri-footprint - LCA database

Agri-footprint 3.0 is beschikbaar in openLCA en SimaPro.

  • openLCA: Agri-footprint datasets zijn beschikbaar via openLCA Nexus (verwacht: augustus 2017)
  • SimaPro: Agri-footprint is beschikbaar in SimaPro (vanaf versie 8.03) zonder extra vergoeding. Meer informatie op agri-footprint.com
 

Webinars

Agri-footprint 3.0 - webinars

Agri-footprint® 3.0 bevat meer dan 5,000 producten en processen. Nieuwe producten en processen zijn onder meer productie van pesticiden, productie van kapitaalgoederen en bedrijfsspecifieke data.

Graag introduceren wij de laatste ontwikkelingen persoonlijk aan u, daarom organiseren we in september enkele gratis webinars in samenwerking met de ontwikkelaars van SimaPro en openLCA. Tijdens de webinars komt u meer te weten over Agri-footprint 3.0, daarnaast leert u wat de ‘valkuilen’ (en hoe u dit kunt voorkomen) zijn van agri-food LCAs. Uiteraard is er voldoende tijd voor vragen.

De webinars zijn gratis toegankelijk, registratie is wel vereist.

Agri-footprint 3.0 & openLCA

in samenwerking met openLCA
Registreer via onderstaande links:

Agri-footprint 3.0 & SimaPro

in samenwerking met SimaPro
Registreer via onderstaande links:

Lees meer over Agri-footprint - LCA food databaseMeer informatieHeeft u vragen over Agri-footprint?
Neem contact op met Jasper Scholten