Nieuwe collega’s

Versterking van het Blonk Consultants team

Nieuwe collega’s

Recent heeft Blonk Consultants drie nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wij zijn blij dat Mike van Paassen, Paulina Gual en Pieter van de Vijver ons team versterken! Als consultant gaan zij aan de slag met diverse projecten binnen Blonk Consultants. Daarnaast is Maria de Vries als gastonderzoeker betrokken bij Blonk Consultants.


Hierbij stellen Mike, Paulina, Pieter
en Maria zich graag aan u voor!

Mike van Paassen

Consultant

Mike is al wat langer te vinden bij Blonk Consultants. In 2016 heeft hij zijn afstudeeronderzoek bij ons uitgevoerd. Hij heeft zich verdiept in kapitaalgoederen en LCA. Een mooie opdracht voor een tuinderszoon met een achtergrond in chemische technologie en industriële ecologie. In oktober 2016 is hij als consultant bij Blonk Consultants aan de slag gegaan.

“Na mijn bachelor studie Chemisch Technologie heb ik besloten om de master Industriële Ecologie, aan de TU Delft en Universiteit Leiden, te gaan volgen. Dit leek mij een prima combinatie om kennis over maak- en verwerkingsindustrie te combineren met duurzaamheidswetenschappen. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan een groene(re) wereld. Mijn Westlandse achtergrond zorgt voor veel affiniteit met agrarische processen, die vaak centraal staan in de projecten bij Blonk Consultants. In mijn vrije tijd voetbal ik graag en speel ik fanatiek (bord)spellen. Verder lees ik graag over duurzaamheid, geschiedenis & politiek en probeer ik het zoveel mogelijk van het Europese continent te zien.”

Paulina Gual

Consultant

Paulina Gual is sinds januari 2017 werkzaam als consultant in ons team.

“Ik ben geboren en opgegroeid in Mexico City. Aan de Autonomous University of Mexico heb ik een diploma behaald in Chemical Engineering. Hierbij heb ik een minor gevolgd in Environmental Engineering aan de University of California in Los Angeles. Na mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt in fuel trading en logistiek. Hier realiseerde ik me dat we onze levensstijl dringend moeten aanpassen om onze milieu-impact te verlagen. Dit deed mij beslissen om weer te gaan studeren en mij te richten op duurzaamheid. Inmiddels woon ik een kleine twee jaar in Nederland, waar ik aan de TU Delft en Universiteit Leiden een master Industriële Ecologie heb gevolgd. Met mijn werk bij Blonk Consultants hoop ik richting te gaan geven aan duurzaamheid. Het leukste aan het wonen in Nederland is dat ik overal op de fiets naar toe kan. In Mexico City is dit nogal een uitdaging. Naast werk dans ik het liefst, van ballet tot streetdance. Een leuk weetje: ooit was ik professioneel danser voor een theaterbedrijf."

Pieter van de Vijver

Consultant

Pieter van de Vijver werkt sinds januari 2017 als consultant in het Blonk Consultants team.

“Puur uit nieuwsgierigheid en mijn liefde voor complexiteit ben ik natuurkunde en neurowetenschappen gaan studeren. Na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in softwareontwikkeling. De uitdaging in dat werk is om met behulp van een simpele interface mensen te ondersteunen om complexe systemen te begrijpen en te gebruiken. Volgens mij sluit dit perfect aan bij Blonk Consultants, waar data en de impact van vaak complexe agrarische systemen op milieu en maatschappij centraal staan. Om af en toe te ontsnappen aan al deze complexiteit, ga ik graag kitesurfen, kook ik graag (uiteraard duurzaam ) en kijk ik naar Netflix. Ik kijk er naar uit om samen te werken aan een duurzame toekomst!”

Maria de Vries

Gastonderzoeker

Vanaf eind 2016 is Maria de Vries betrokken bij Blonk Consultants als gastonderzoeker.

“Het doel van mijn werk bij Blonk Consultants is het incorporeren van bodemfactoren in de berekeningen van stikstofemissies in de landbouw. Het type bodem maakt namelijk een verschil in de gevoeligheid voor nutriëntenverlies. Het beter kunnen inschatten van de stikstofemissies helpt bij de identificatie van verbeterpunten en dus bij het verhogen van de nutriëntenefficiëntie. Na mijn studie biologie heb ik mij steeds meer gericht op het toepassen van biologische kennis op duurzaamheidsvraagstukken in de agrarische sector. De focus van mijn PhD was de bijdrage van micro-organismen aan de nutriëntenkringlopen in de akkerbodem. Ik ben blij dat ik nu ook meer praktijkgerichte ervaring op doe met het project dat ik bij Blonk Consultants doe.”