De duurzame voedingsdriehoek

De duurzame voedingsdriehoek

Artikel verschenen in EOS Wetenschap, Januari 2017


Gezonde kost is niet altijd duurzame kost, en omgekeerd. Hoe kan je gezond eten en tegelijk het milieu zo weinig mogelijk belasten? Om deze vraag te beantwoorden heeft Eos een gezonde en duurzame voedingsdriehoek uitgewerkt.

Voor Eos ging Journalist Dieter de Cleene op onderzoek uit en sprak onder meer met Blonk Consultants over het 'Menu van Morgen'. In 2015 heeft Blonk Consultants voor stichting Natuur & Milieu onderzocht hoe een gezond en duurzaam eetpatroon voor Nederland ingevuld kan worden. Het resultaat geeft inzicht in het gewenste Nederlandse eetpatroon voor 2030.

De duurzame en gezonde voedingsdriehoek in Eos lijkt sterk op het Menu van Morgen.


Meer informatieWilt u meer weten over duurzame en gezonde voeding?
Neem contact op met Roline Broekema